Hoorn; Enkhuizen

Taxikeurmerk

In 2006 heeft Taxi Kaijer het zogenaamde TX-keurmerk gehaald. Dit betreft een onafhankelijke certificering, waarbij de kwaliteit van zowel de organisatie,
de medewerkers als het wagenpark onder de loep wordt genomen. Op de website van de Stichting TX-Keur staat het volgende over het TX-Keurmerk te lezen:

Voordelen TX-Keurbedrijven

Als consument of opdrachtgever heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een taxi met het keurmerk TX-Keur. Door een taxi met het TX-Keur te kiezen weet u dat u op een eerlijke en comfortabele manier wordt vervoerd. De taxichauffeur kent de weg, weigert u niet voor korte ritten en de tarieven zijn inzichtelijk.

Kortom een taxi met het TX-Keur is:
Betrouwbaar: de chauffeur neemt altijd de juiste route en berekent het juiste tarief
Veilig: de auto voldoet aan strenge veiligheidseisen
Netjes: zowel de auto als de chauffeur dienen volgens de criteria van het certificaat representatief te zijn
Onafhankelijk getoetst: de criteria voor certificering zijn door neutrale partijen vastgesteld. Alle taxiondernemers komen voor certificering in aanmerking, mits zij aan de voorwaarden voldoen.

En de taxichauffeur is:
Klantgericht: een TX-Keurtaxi mag geen korte ritten weigeren.
Vriendelijk: de chauffeur van een TX-Keurtaxi is sociaal vaardig, helpt u bij het in- en uitstappen en spreekt zo nodig de Engelse taal.
Vakkundig: de chauffeur van een TX-Keurtaxi heeft verschillende cursussen gevolgd om zijn werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

Straattaxi; Personeelsvervoer

Hoe herkent u een taxi met het TX-Keur?
Een taxi met een TX-keur herkent u aan de blauwe stickers met daarop het TX-Keurlogo. Deze stickers zijn op de voorruit en op de zijkanten van de taxi bevestigd.

Kiezen van een TX-Keurtaxi
Bij een standplaats bent u nooit verplicht de eerste taxi in de rij te nemen. U kunt altijd in de taxi van uw eigen voorkeur stappen. Dit geeft u ook de mogelijkheid om een TX-Keurtaxi van Taxi Kaijer te nemen.